De juiste melders en alarmcomponenten evenals de programmering van de alarmcentrale bepalen of de alarmering volgens plan verloopt. Want een alarmketen is slechts zo sterk als zijn zwakste schakel.
Inbrekers gebruiken doelbewust de zwakke plekken van een gebouw. Om ongewenst openen te detecteren, worden traditioneel magneetcontacten ingezet. Glasbreukmelders, trillingsmelders en zeer dikwijls ook bewegingsmelders herkennen indringers ook betrouwbaar.
Bijzonder aanbevelenswaardig en alleen van ABUS: mechatronische draadloze melders.
Om de inbraak op voorhand te voorkomen, bieden de mechatronische ABUS-producten uitgebreide bescherming. De draadloze vensterbeveiliging FTS 96 E, de draadloze vensterspanjoletslotset en het draadloze deurbijzetslot melden zelfs de inbraakpoging al. De draadloze venstergreep informeert over de status van de vensters en documenteert of ze geopend of gesloten zijn.
De rook- en watermelders detecteren tijdig abnormale rookontwikkeling resp. uitstromend water en voorkomen levensbedreigende situaties en dure financiële gevolgen. Met een overvalalarm activeert u in noodgevallen via een druk op de knop snel en onopgemerkt de centrale.
De alarmcentrale is het 'brein' van een alarmsysteem. Als melders door gebeurtenissen worden geactiveerd, dan ontvangt de alarminstallatie onmiddellijk een melding. Afhankelijk van de programmering activeert de alarmcentrale een vooraf gedefinieerde alarmering.
ABUS alarminstallaties bieden gewoonweg verbazingwekkende capaciteiten: zo kunt u een veelheid van verschillende gebruikers aanmaken, die afhankelijk van het alarmgeval onmiddellijk geïnformeerd. U realiseert bijvoorbeeld kinderlijk eenvoudig dat bij breuk van een waterleiding de beste hulp zo snel mogelijk in beweging komt. Voor alarmmeldingen kunt u standaardmededelingen gebruiken of eigen teksten inspreken. Optioneel legt u per kiezer, GSM- of ethernetmodule vast welke hulpdienst opgebeld of per SMS gewaarschuwd moet worden.
ABUS alarminstallaties alarmeren snel, discreet en automatisch de beste hulpkrachten of waarschuwen familieleden, vrienden en bekenden.
Alarminstallaties voor uw thuis
Alarminstallaties voor uw object
De alarmgevers zijn de laatste en meest effectieve schakels van een alarmketen. Pas via hen wordt de omgeving geïnformeerd over het gevaar. Voor een luidruchtige akoestische alarmering zorgen sirenes, die in verschillende uitvoeringen voor binnen- of buitengebruik verkrijgbaar zijn. Met 90 dB in huis en 105 dB in de openlucht produceren de akoestische alarmgevers een doordringende waarschuwingstoon die om aandacht vraagt. Hulp is snel ter plaatse terwijl de dader – 'doof' voor omgevingsgeluiden – geschrokken een goed heenkomen zoekt.
Voor zichtbare alarmering in de vrije lucht zorgt het in de buitensirene geïntegreerde flitslicht. Opdat de flitslamp ook op grotere afstand nog te zien is, dient hij altijd naar de straat te zijn gericht. Het opvallende flitsen van de alarmgever dient dus niet alleen voor de alarmering, het helpt naderende hulpdiensten ook bij het lokaliseren van de plaats delict.