Algemeen

In principe overal waar u het nodig vindt. Moderne installaties zijn uiterst flexibel en kunnen individueel worden gestuurd en geconfigureerd. Ook installaties buiten zijn met waterdichte behuizingen en geïntegreerde verwarming probleemloos mogelijk.

Het wordt aanbevolen om de camera’s hoog genoeg boven de grond te installeren, om onbevoegde toegang en manipulatie te voorkomen. Als dit niet mogelijk is, biedt het gebruik van vandaalbestendige domecamera’s zich aan, die een robuuste, slagvaste behuizing hebben.

U heeft het recht altijd te weten wat er in uw onderneming gebeurt. U moet uw medewerkers over de installatie van de camera op de hoogte stellen. Bij winkels moet een desbetreffende aanwijzing bij de ingang worden aangebracht. Bepaalde ruimtes, zoals toiletten, zijn natuurlijk om privacyredenen van bewaking uitgesloten.

Op een modern, pc-gebaseerd videobewakingssyteem kunnen zowel uw oude analoge camera’s als nieuwe digitale netwerkcamera’s worden aangesloten. Dat kan uw investeringskosten laag houden en u moet uw oude apparatuur niet demonteren. Het „hybride systeem” dat hierdoor ontstaat is in elk geval toekomstbestendig.

Draadloze transmissiesystemen worden ingezet waar het leggen van kabels ongewenst of onmogelijk is. De transmissie gebeurt kosteloos in de HF-band via 2,4 GHz of 5,8 GHz. De hoogwaardige systemen maken draadloos bereik mogelijk tot 2200 meter buiten en 125 meter binnen. Er kunnen tot negen draadloze melders binnen een object parallel gebruikt worden.

Videobewaking

Goede camera’s beschikken over een automatische omschakeling van kleur- naar zwart-witmodus. Zodra een bepaalde lichtintensiteit wordt onderschreden, schakelt de camera automatisch over en kan daardoor ook als het donker is videobeelden opnemen.

Bepaalde camera’s kunnen bovendien met infraroodlicht worden gebruikt. Een infrarood schijnwerper straalt een voor het menselijk oog onzichtbaar licht uit, waardoor de camera ook als het compleet donker is goede beelden kan leveren.

Quad-Stream (letterlijk „Vier-stroom”) staat voor de gelijktijdige transmissie en daardoor ook gelijktijdige uitgang van vier verschillende videodata-formaten. In de regel gaat het hierbij om de formaten MPEG4, MJPEG, H.264 en 3GPP. Dankzij de vier parallelle livestreams kan passend bij de bandbreedte of bij de techniek van het eindapparaat (bijvoorbeeld lage resolutie bij bekijken op smartphone in tegenstelling tot hoge resolutie beeldscherm) de juiste stream worden gekozen. Dit bespaart bij mobiele gegevensoverdracht bandbreedte, maakt echter gelijktijdig detailaanzicht met hoge resolutie op desbetreffende weergave-apparaten mogelijk.

Kies bij wisselende lichtomstandigheden voor auto-iris-objectieven. Deze passen het diafragma automatisch aan op de lichtomstandigheden en garanderen daardoor altijd optimaal belichte beelden.

Netwerk-camera’s (ook wel „IP-camera’s” genoemd) zenden de beeldgegevens direct naar het netwerk en worden direct via een netwerkadres (IP-adres) aangestuurd.

ABUS netwerkcamera’s hebben naast de cameramodule een webserver, die voor het comprimeren en het verzenden van gegevens naar het netwerk zorgt.

Bij een autofocus-camera wordt de lens automatisch op een voorwerp scherpgesteld. Als een persoon tussen het object en de camera komt, wordt deze automatisch op deze persoon scherpgesteld.

Opname

Miniatuur-, inbouw- of onderwatercamera – met de ABUS videoservers brengt u ook video- en audiostreams van uw speciale camera’s snel een eenvoudig naar het netwerk. Zo wordt zowel een lastige nieuwe installatie als de aanschaf van een nieuwe camera bespaard en kunt u onafhankelijk van de plaats en tijd van fascinerende opnames genieten.
Dat betekent: live-beelden met geluid kunnen wereldwijd op mobiele telefoons worden opgeroepen. Gelijktijdig worden de beeldgegevens via de recordersoftware in hogere resolutie op de computer opgeslagen.

De compressie van videogegevens zorgt voor de reductie van het bestandsformaat van videofilms zodat – in vergelijking met een niet gecomprimeerd videoformaat – de gegevensoverdracht sneller is en voor de opname minder geheugen nodig is. Er zijn verschillende compressiemethodes, waarvan MPEG en PJPEG het meest worden gebruikt.

Voorbeelden voor compressiemethodes:

MPEG-compressie werkt volgens het principe, dat in de opeenvolgende beelden van een video meestal het grootste deel van de beeldgegevens gelijk zijn en dat deze niet voor elk beeld volledig te hoeven worden opgeslagen. De MPEG-codec vormt zogenaamde beeldgroepen, waarin het eerste sleutelbeeld exact wordt opgeslagen en de daaropvolgenden worden geïnterpreteerd. Hiermee is een grote gegevenscompressie mogelijk, het snijden van de video is echter alleen op de sleutelbeelden mogelijk.

Bij de MJPEG-compressie (=MotionJPEG) wordt daarentegen elk afzonderlijke beeld onafhankelijk van de beweging met JPEG gecomprimeerd. Zo wordt een video-clip als sequentie van JPEG-beelden gecodeerd en snijden is bij elk beeld mogelijk. De kwaliteit van de video-opnames is hoog en komt bij 3 MB/sec. ongeveer overeen met S-VHS. Digitale videocamera’s maken meestal gebruik van de MJPEG-standaard.

Andere compressiemethodes zijn bijv.:

MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.263, H.264/AVC

Beelden kunnen met analoge camera’s en netwerkcamera’s op een recorder worden opgenomen. Op een systeem kunnen maximaal 40 camera’s worden aangesloten. De videobeelden kunnen gelijktijdig live worden bekeken, weergegeven, opgenomen en naar het netwerk worden gezonden. De mogelijke opnameduur is afhankelijk van de beeldkwaliteit, het aantal geïnstalleerde camera's en de grootte van de harde schijf. (Zie ook „Wat is video-compressie?”)

Accessoires

TFT-monitoren zijn gebaseerd op het gebruik van thin-film transistors, afgekort met TFT. Dat zijn speciale kleine transistoren, waarmee elektronische schakelingen op grote vlakken kunnen worden bereikt. Het beeld ontstaat als de laser de dunne laag silicium raakt.

Support-Portal

Meer FAQs